16 Haziran 2012 Cumartesi

Paris'te Gece Yarısı / Midnight in Paris


Yapım Yılı
            :
 2011
Yönetmen           :
Woody Allen
Oyuncular           : 
Owen Wilson , Rachel McAdams, Kathy Bates 
Filmin Konusu     : 
Paris’te Gece Yarısı, iş için Paris’e gelen bir aileyle sonbaharda evlenecek olan nişanlı iki gencin bu şehirde başlarına gelen ve hayatlarını değiştirecek maceralarını anlatan bir romantik komedi. Film, genç bir adamın bir şehre, Paris’e duyduğu büyük aşk ve insanların kendilerininkinden farklı hayatların daha iyi olduğu kanısı ile ilgili. 
Eleştirim                 : Eğlenceli bir romantik komedi filmi. Aslında baktığınız zaman romantik komedi tarzı filmlerin konularının geneli sıradan oluyor. Bu filmde de konusunu sıradan bulabilirsiniz. Ama yine de söylediğim gibi eğlenceli ve sıkılmadan izleyebileceğiniz güzel bir film. Özellikle Paris'i çok güzel açılardan izleyicilere aktarmış yönetmen. İnanılmaz güzel açılarla Paris'in muazzam güzelliğini perdeye yansıtmış. Filmi izledikten sonra Paris hakkında ki düşünceleriniz gerçekten bir kat daha artacağı kanısındayım. Film de bir kaç saçma sahneler var. Saçmadan kastım olayları bir araya getiren vurguları yönetmen nasıl oyuncuyla pekiştiririm düşüncesi bence basit olmuş. Biraz daha gerçekçi şekilde olayların gerçekleşmesini dilerdim. O yüzden biraz notum düşük filme. Yine de her zaman söylediğim gibi; İzlenen kötü film, izlenilmeyen bir filmden daha önemlidir.

15 Haziran 2012 Cuma

J. Edgar


Yapım Yılı
            :
2011
Yönetmen           :
Clint Eastwood
Oyuncular           :
Leonardo DiCaprioArmie Hammer, Naomi Watts

Filmin Konusu     :
J. Edgar Hoover, yaşadığı dönemde Amerika’nın en güçlü adamıydı. Federal Soruşturma Bürosu’nun başı olarak geçirdiği 50 yıl boyunca ülkesini korumak için hiçbir şeyin önüne çıkmasına izin vermedi. Hoover, tehlikelere karşı savaş açarken, vatandaşlarının güvenliği için kuralları esnetmekten çekinmedi. Yöntemleri acımasız olan bu adamın en çok istediği ödül ise dünyaca takdir görmekti.
Eleştirim                 : Öncelikle Mükemmel bir biyografi filmi sizleri bekliyor. Son zamanlarda çekilmiş en iyi biyografi filmi. Yönetmeni tam bir efsane zaten. Filmin akışınıda çok iyi buldum. Filmde, hem şimdi ki zamanı ve hem de geçmiş zamanı o kadar güzel dönüşlerle anlatmış ki yönetmen çok başarılı buldum. Yönetmenin farklı çekimlerini fark ediyorsunuz izlerken. Makyajlara hakikaten söylenecek sözüm yok. Olağanüstü bir makyaj var filmde ki oyuncularda.özellikle Leonardo DiCaprio'nun oynadığı roldeki yaşlandırmayı muazzam buldum. Yine müthiş bir oyunculuk ortaya koymuş DiCaprio. Kesinlikle bu sefer en iyi oyunculuk Oscar ödülü alacağı kanısındayım. DiCaprio'nun o kadar iyi oynadığı filmler olmasına rağmen hala Oscar alamaması çok şaşırtıcı benim için. Ama bu filmiyle bu sefer alacağı kanısındayım. İzlenmesi gereken güzel bir biyografi filmi.

14 Haziran 2012 Perşembe

Kara Şövalye / The Dark Knight


Yapım Yılı
            : 2008

Yönetmen           : 
Christopher Nolan
Oyuncular           : 
Christian BaleHeath Ledger, Michael Caine, Ken WatanabeLiam NeesonGary OldmanMorgan Freeman 

Filmin Konusu     : 
Batman suça karşı savaşını daha da ileriye götürüyor: Teğmen Jim Gordon ve Bölge Savcısı Harvey Dent'in yardımlarıyla, Batman, şehir sokaklarını sarmış olan suç örgütlerinden geriye kalanları temizlemeye girişir. Bu ortaklığın etkili olduğu açıktır, ama ekip kısa süre sonra kendilerini, Joker olarak bilinen ve Gotham şehri sakinlerini daha önce de dehşete boğmuş olan suç dehasının yarattığı karmaşanın ortasında bulurlar.
Eleştirim                 : Evet serinin ikinci filmi olan 'Kara Şövalye' senaryonun devamında bu sefer 'Batman Begins' e nazaran daha fazla bir aksiyonla buluşuyoruz. Aksiyonun bir an olsun azalmadığı film, gözlerimizi kırpmadan izlememize neden oluyor. Müthiş aksiyon çekimleri olan film senaryosu da bir o kadar iyi. İlk serisinde olduğu gibi yönetmen bu seride de akıcılığı ve hız kesmeden ilerleyişi çok iyi. 185 milyon $ olan bütçesiyle aksiyon ve efektlerin ne kadar yoğun olduğunu anlayabilirsiniz. Tüm zamanların en iyi aksiyon filmlerinden birisi diyebilirim.

Batman Başlıyor / Batman Begins


Yapım Yılı
            : 
2005
Yönetmen           : 
Christopher Nolan
Oyuncular           : 
Christian BaleMichael Caine, Ken WatanabeLiam NeesonGary OldmanMorgan Freeman 

Filmin Konusu     : 
Ailesinin gözleri önünde öldürülmesinin acısı ile sanayi varisi Bruce Wayne, şehirden uzaklaşarak gizlice dünyayı dolaşır. Amacı adaletsizlikle savaşmak ve korkuyla beslenenlerin korku duymasını sağlamaktır. Güvenilir uşağı Alfred'in, dedektif Jim Gordon'ın (Gary Oldman) ve müttefiği Lucius Fox'un (Morgan Freeman) yardımıyla,Wayne Gotham şehrine geri döner ve alt benliğndeki kahramanı serbest bırakır: Şehri tehdit eden sinsi güçlerle savaşmak için, güç, zeka ve bir dizi yüksek teknolojili silah kullanan maskeli kahraman Batman'i.
Eleştirim                 : Öncelikle söylemek isterim ki, kesinlikle arşivlik filmlerden bir tanesi. Hakikaten senaryo o kadar güzel ilerliyor ki seyir zevki veriyor izleyicilere. Yönetmen zaten bir ekol. Nolan çok iyi aktarmış konuyu ve karakteri. Filmin ilk serisindee 'Batman' karakterinin varoluşunu anlatıyor bize. Batman'i diğer çizgi film karakterlerinin sinemaya uyarlamasından ayıran en önemli özellik, fantastif, bilim-kurgu olmayışı. Gerçek bir karakter olarak anlatılması bana göre çok etkileyici. Söylenecek çok şey yok aslında. Oyuncu kadrosu da çok iyi isimlerden oluşuyor baktığımız zaman. Müthiş bir üçlemenin ilk serisi kaçırmayın!

Git Başımdan / Due Date


Yapım Yılı
            : 
2010
Yönetmen           : 
Todd Phillips
Oyuncular           : 
Robert Downey Jr.Zach Galifianakis, Michelle Monaghan

Filmin Konusu     : 
Peter Highman beş gün sonra doğuma girecek karısına yetişmek ve zamanında orada olmak için Atlanta'da çok hızlı hareket etmesi gereken bir baba adayıdır. Ancak uçağını yakalayamayınca tüm programı alt üst olur. Kendisini Ethan Tremblay'in arabasında bulan Peter, karısının ve çocuklarının yanında zamanında olabilmek için bu yolculuğu yapmak zorunda kalır. Tüm ülkeyi bir uçtan diğerine katedeceği yol arkadaşı ise tam anlamıyla sinir bozucudur.
Eleştirim                 : Biraz konusunu basit buldum. Zaten Amerikan yapımcıların yaptığı komedi filmlerinin büyük bir çoğunluğunun konusu aşağı yukarı aynı. Hep bir yerlere yetişme telaşında başına gelen talihsizlerle ilgili o kadar çok film var ki say say bitmez... O yüzden sadece Robert Downey için ve tabi ki Zach için izleyebilirsiniz. Çok beğendiğim söylenmez. Ama yine de izlemekte her zaman fayda vardır. Bakış açınızın genişlemesi için.

4 Haziran 2012 Pazartesi

Forrest Gump


Yapım Yılı
            : 
1994
Yönetmen           : 
Robert Zemeckis
Oyuncular           : 
Tom HanksRobin Wright, Gary Sinise

Filmin Konusu     : 
Forrest Gump, akıllı olmasa da, yanlışlıkla birçok tarihi anlarda bulunmuştur, ama onun gerçek aşkı, Jenny ve onu asla unutamamaktadır.
Eleştirim                 : İzleyebileceğiniz filmler arasında en sürükleyici ve eğlenceli ve bir o kadar da duygusal bir film. Filmin başlangıcı, devamı ve sonu kesinlikle sorunsuz bir şekilde anlatıma sunulmuş. Yönetmen hakikaten çok emek vermiş filme. Bu emeğin karşılığını 1994 yılında yapmasına karşın hala bu zamanlarda konuşuluyorsa başarılıdır. Tom Hanks'e zaten söylenecek söz yok arkadaşlar. Oynadığı rolü inanılmaz oynamış. Hakikaten yok böyle bir oyunculuk, kusursuz gerçekten. Kesinlikle tavsiye ederim.

Philadelphia


Yapım Yılı
            : 
1993
Yönetmen           : 
Jonathan Demme
Oyuncular           : 
Tom HanksDenzel Washington, Roberta Maxwell

Filmin Konusu     : 
1980′lerin ABD’sinde AIDS salgınını konu alan bir drama filmidir. Kısmen; Amerikalı avukat Geoffrey Bowers’in firması Baker & McKenzie’i, AIDS hastalığı nedeniyle kendisine ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle dava etmesi olayından ilham alan film, eşcinsellere yönelik ayrımcılığı anlatmaktadır.
Eleştirim                 : 
Kesinlikle izlemenizi tavsiye edebileceğim bir film. Oyunculara zaten söylenecek bir şey yok. Denzel da Hanks de gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan birisi. Film de özellikle Hanks in makyajı çok gerçekçi olmuş ve rolünün hakkını vermiş.

2 Haziran 2012 Cumartesi

Dövüş Kulübü / Fight Club


Yapım Yılı
            :
 1999
Yönetmen           : 
David Fincher
Oyuncular           : 
Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter

Filmin Konusu     : 
Geceleri uyuyamayan ve uç bir karaktere sahip biri ve kaygan sabunlar satıcısı bir adam, ilkel erkek saldırma içgüdüsünü şok edici yeni bir terapi şekline dönüştürürler. Yarattıkları konsept beğenilir, her şehirde yeraltı dövüş kulüpleri kurulur, ta ki duyarlı bir eksantrik bir kıvılcım çakana ve onları kontrolleri dışı gitgide derinlere inen bir yola sokana kadar. 
Eleştirim                 : Bir fenomen olarak adlandırabileceğimiz ve belki de sinema izleyen, izlemeyen herkesin izlemiş olduğu efsane bir yapıt. Bu yorumlarımı yapıldığı yıla nazaran söylüyorum. Tabi ki de bu yeni zamanlarda izleyenler çok fazla bekledikleri şeyi bulamayacaklar. Çünkü bu tarz senaryolu filmler oldukça çoğalır oldu. Ben şahsen geç izleyenlerdenim. Filmin isminden ötürü aslında ister istemez herkesin dövüş filmine konsantre olmasını sağlıyor. Ama hiç de o şekilde olduğu söylenemez. Ben şahsen dövüş sahnelerinin daha gerçekçi olmasını beklerdim. Başta söylediğim gibi yapıldığı yılı göz önünde bulundurursak ve aslında dövüş filminden çok daha farklı gizemli bir film olduğunu görüyoruz. Yine de çok başarılı bir baş yapıt diyebiliriz.

İnce Kırmızı Hat / The Thin Red Line


Yapım Yılı
            :
 1998
Yönetmen           : 
Terrence Malick
Oyuncular           : 
Sean Penn & Jim Caviezel & Elias Koteas & Adrien Brody & John Travolta & George Clooney

Filmin Konusu     : 
İkinci Dünya Savaşı sırasında Guadalcanal da savaşan bir grup Amerikalı erkeğin değişmelerinin, acı çekmelerinin ve kendileriyle ilgili önemli keşifler yapmalarının öyküsü anlatıyor. 
Eleştirim                 : 
Film biraz yavaş ilerliyor. Terrence Malick diğer filmlerinde de yaptığı gibi (The Tree of Life), filmi akıcı sunmayı ya beceremiyor ya da böyle istediği  için. Bana göre aşırı boş sahneler koymuş. Bu nedenle de haliyle filmi yavaşlatmış. Ama bu olumsuzluklara rağmen başarılı bir yapıt ortaya çıkmış. Tabi ki de bir 'Saving Private Ryan' gibi bir yapıtla karşılaştırılamaz.

Tersyüz / Adaptation.


Yapım Yılı
            :
 2002
Yönetmen           : 
Spike Jonze 
Oyuncular           : 
Nicolas Cage & Meryl Streep & Chris Cooper   

Filmin Konusu     : 
Yarı otobiyografik özellikler taşıyan bu tuhaf filmde, bir senaryo yazarının Susan Orleans’ın “The Orchid Thief” isimli kitabını uyarlamaya çalışırken yaşadığı güçlükler konu ediliyor. Eserin gerçek hayata uyarlanması görevlendirilen Charlie Kaufman, bunun yerine kendisine verilen bu görevi gerçekleştirmeye çalışırken yaşadığı başarısızlığı kaleme almaya karar verir. Gerçekle kurgunun iç içe geçmesiyle birlikte bunun çok da iyi bir fikir olmadığı anlaşılır. 
Eleştirim                 : 
Bana göre başarılı bir yapıt. Film komedi afişini taşısa da aslında öle olmadığını izlediğimizde anlıyoruz. Tabi ki de komedi sahneleri yok değil ama ben daha komik bir yapıt bekliyordum beni biraz şaşırttı. Film biraz sade ilerliyor. Filmin ortalarına geldiğimiz de, komedi yerini drama ve gerilime bırakıyor. Senaryo açısından izlenmesi gereken bir film olarak görüyorum.

Günah Şehri / Sin City


Yapım Yılı
            :
 2005
Yönetmen           : 
Frank Miller & Robert Rodriguez & Ve konuk yönetmen Quentin Tarantino
Oyuncular           : 
Mickey Rourke & Bruce Willis & Clive Owen & Benicio Del Toro & Josh Hartnett & Elijah Wood & Jessica Alba & Frank Miller 

Filmin Konusu     : 
Günah Şehri'ne hoş geldiniz... Yozlaşmış, sert, karanlık ve kırık kalpli bir şehir. Seksi kadın çeteleri, acımasız katiller ve çürümüş polis kuvvetleri. Birileri sadece intikam peşindeyken geriye kalanlar hayatta kalma mücadelesinde. Frank Miller'in aynı adlı efsanevi çizgi roman serisindeki hikayelerin sinemaya uyarlanmasıyla gerçekleşti. 
Eleştirim                 : 
Film üç hikayenin birbiri içerisinde örtüşmesiyle, üç karakteri ön plana çıkartmaktadır. Eşine rastlanamayacak tarzda olan film hakikaten çok güzel bir senaryo sunuyor bizlere. İlk başta tepkileriniz 'Aaa film siyah beyazmış izlenmez' demeyin! Çünkü filmin güzelliği orada olduğunu izledikten sonra siz izleyicilerde anlayacaksınız. Film çok akıcı anlatılıyor. Bir an olsun boşluk veya yavaşlama bulamıyorsunuz. Senaryoda her saniyesi çok iyi işlenmiş. Oyuncu kadrosuna söylenecek söz bulamıyorum zaten. Kesinlikle arşivlik bir film.

Zodiac


Yapım Yılı
            :
 2007
Yönetmen           : 
David Fincher  
Oyuncular           : 
Jake Gyllenhaal & Robert Downey Jr. & Mark Ruffalo

Filmin Konusu     : 
Gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan film, Amerika' da 1968 yılın da yaşanmış bir katilin serüvenini anlatıyor.
Eleştirim                 : 
Yönetmen o kadar güzel akıcı bir şekilde filmi izleyicilere aktarmış ki, gözlerimizi kırpmamıza zaman bulamıyoruz. Kesinlikle arşivlik bir film.

Kızımı Kurtarın / Gone Baby Gone


Yapım Yılı
            :
 2007
Yönetmen           : 
Ben Affleck 
Oyuncular           : 
Morgan Freeman & Ed Harris & Casey Affleck 

Filmin Konusu     : 
Dennis Lehane’nin romanından uyarlanan, senaryosunu Ben Affleck ile Aaron Stockard’ın yazdığı filmde Boston yeraltı dünyasının en çirkin, en tehlikeli/belalı kesimlerinde kaçırılan 4 yaşındaki bir kız çocuğunu bulmaya çalışan iki özel detektifin sürükleyici öyküsü anlatılıyor. 
Eleştirim                 : 
Ben Affleck' in yönettiği filmde başrolde de kardeşi Casey Affleck' i görüyoruz. Film ilk dakikadan itibaren konuya girerek, izleyicilere uzun bir takip sunuyor. Filmin ortalarına geldiğimizde olaylar oturmaya başlıyor. Yönetmen izleyicileri ilk başta olayların bir noktasın da tutmayı hedeflemiş, sonrasında ters köşeye yatırıp bizlere farklı bir son vermek istemiş. Başarmış mı? Bence başarmış. Sonu final olmuş mu? Bence olmamış. Neden? Çünkü sonunu çok sıradan buldum. Tamam belki bizlere son ana kadar takip sunuyor ama söylediğim gibi sonu çok basit ve sıradan olmuş. Bu olumsuzluklara rağmen izlenmeye değer bir film.

İsyan / Equilibrium


Yapım Yılı
            :
 2002
Yönetmen           : 
Kurt Wimmer 
Oyuncular           : 
Christian Bale & Sean Bean & Emily Watson

Filmin Konusu     : 
Fazla yakın olmayan bir gelecekteyiz. İnsani duygular prozium adlı bir ilaç sayesinde tümüyle yasaklanmıştır. Her şey faşist bir düzenin parçası halindedir. İnsani duygulara sahip olan herkes öldülmektedir. John Preston adlı bir rahip /ajan bu ilacın insanlara dağıtımından sorumlu biridir. Ancak kendisi bir gün ilacını almayı unutur ve kendisinde de var olan insaniduyguların açığa çıktığını görür. Artık kendisi sistemin bir savunucusu değil,düşmanı olmuştur.
Eleştirim                 : 
Filmin konusu biraz daha akıcı ve ayrıntılı şekilde ele alınabilirmiş. Çok sıradan olmuş film. Aksiyon sahneleri güzel ama dediğim gibi yönetmen filmi ayrıntılı bir şekilde aktarmadığı için o güzel olan aksiyon sahnelerini de biz izleyiciler malesef çok az görmekteyiz. Daha başarılı bir yapıt olabilirmiş bence.

Gandhi


Yapım Yılı
            :
 1982
Yönetmen           : 
Richard Attenborough
Oyuncular           : 
Ben Kingsley & Candice Bergen & Martin Sheen  

Filmin Konusu     : 
Gerçek bir hikayeden uyarlanmış ve çoğumuzun tanıdığı veya duyduğu meşhur Hindistan asıllı Avukat 'Mahatma Gandhi'. Hindistan' ı Ingiliz sömürgesi altından, kendine özgü şiddetsiz protesto felsefesiyle bağımsızlığına kavuşturuyor. 
Eleştirim                 : 
Yönetmen filmi biz izleyicilere çok güzel aktarmış. Ama tabi bu başarıda 'Gandhi' gibi hayatı ve yaptıklarının çok fazla olmasının da kesinlikle etkisi olmuş.8 Oscar alan film, izlenmesi gereken sayılı biyografi filmlerinden birisi olarak görüyorum.

1 Haziran 2012 Cuma

Sherlock Holmes


Yapım Yılı           : 2009
Yönetmen           : 
Guy Ritchie
Oyuncular           : 
Robert Downey Jr. & Jude Law & Rachel McAdams 

Filmin Konusu     : 
Arthur Conan Doyle'un dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes' ün dinamik yeni uyarlamasında Holmes ve cesur ortağı Watson en son maceralarına atılıyorlar.Dövüş tekniklerini, efsanevi zekası gibi silah olarak kullanan Holmes, bu macerasında ülkesini (İngiltere) yok edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşıyor.
Eleştirim                 : 
Yönetmen Guy Ritchie imzalı film, hakikaten biz izleyicilere filmi farklı çekim açılarından izletme olanağı sağlamış. Ben buna ''Guy Ritchie' ye has açılar'' diyorum. ( 'Lock,stock and two smoking barrels ve Snatch' Filminde olduğu gibi. ) Romandan uyarlanmış olan film, bana göre gayet başarılı bir yapım olmuş. Sürükleyici özelliğini filmin başından sonuna kadar göstermiş. Robert Downey (Sherlock) hakikaten çok başarılı bir oyunculuk ortaya koymuş. Jude Law'(Watson) da aynı şekilde. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

Limit Yok / Limitless


Yapım Yılı           : 2011
Yönetmen           : 
Neil Burger
Oyuncular           : 
Bradley Cooper & Robert De Niro & Abbie Cornish 

Filmin Konusu     : 
Eddie Spinola yaratıcılık bunalımı aşamayan New Yorklu bir yazardır. Yaşadığı tıkanıklık ve eski uyuşturucu müptalalığı onu haketmediği bir hayata sürüklemiştir. Ancak bir dizi tesadüf üzerine Eddie, MTD-48 adlı bir ilaçla tanışır.Artık yaratıcılık Eddie için bir ayrıntıdan ibarettir. 

Eleştirim                 : 
Güzel bir bilimkurgu filmi kanısındayım. Olayların gelişimi ve sürüklenişi gayet başarılı yansıtılmış. Bu tarz filmlerin aslında sonunu kötü bitirdiklerini düşünüyorum. Ama bu film sonunuda gayet güzel bağlamış. Eğlenceli ve gerilimin bir arada olması da filme artı katmış. Bradley Cooper (Eddie Morra), hakikaten başarılı bir rol ortaya koymuş. Tabiki de efsane Robert De Niro' ya söylenecek söz yok.

Tanrı Kent / Cidade de Deus


Yapım Yılı
          : 2002
Yönetmen           :  Fernando Meirelles & Katia Lund
Oyuncular           :  Alexandre Rodriguez & Leandro Firmino & Matheus Nachtergaele

Filmin Konusu     :  Brezilya'nın 1960'lı yıllarda başlayan ve 80'li yıllarda giderek tırmanan ve halen dünyanın en tehlikeli yerlerinden birisini oluşturmasının hikayesidir.

Eleştirim                 : 
Gerçek bir hikayeden uyarlanmış olan film, çok akıcı ve kapsamlı şekilde anlatılıyor. Filmin senaryasu bana göre çok iyi. Filmin başlarında biraz sıkılabilirsiniz ama film kötü diye düşünmeyin! Konuların çok güzel şekilde bağlandığını göreceksiniz. Yönetmen' ide başarılı buldum. Açıları, anlatımda ki ayrıntıları ve geri dönüşlerini çok iyiydi. Film de, özellikle çocukların oynadığı rolleri olağanüstü buldum. İzlemenizi tavsiye ederim.

Kuzuların Sessizliği / The Silence of the Lambs


Yapım                  : 1991
Yönetmen        
    : Jonathan Demme
Oyuncular            :  Jodie Foster & Anthony Hopkins & Scott Glenn

Filmin Konusu      :  Buffalo Bill adındaki bir psikopat orta batıdaki genç kadınları kaçırıp onları öldürmektedir. Bunun üzerine FBI kendi ajanı Clarice Starling'i (Foster) katilin davranışlarının arkasında yatan psikolojik nedenlere ait ipucu bulması açısından aklını yitirmiş bir mahkumla görüşmesi için görevlendirir.

Eleştirim               : Sadece şunu belirtmek isterim; Gizem dolu olan filmler izlediyseniz eğer, bu filmden pek gizem alamassınız. Film, korkudan, gerilimden, gizemden bahsedilmiş ama ben çok basit bir film gördüm. Filmin sonunu çok sıradan buldum. İzlediğim gizemli filmler arasında ilk 10'a almayacağım bir yapıt olarak görüyorum. İzlemeye başlamadan önce, söylenilen yorumlardan, aldığı 5 adet Oscar dan ötürü, çok daha güzel ve etkileyici bir film bekliyordum. Gerçekten hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. Pek beğendiğim söylenemez. Belki vizyona girdiği yıla göre gayet başarılı bir yapıt olabilir. Ama genel değerlendirme yapacak olursak, sınıfta kaldığını söyleyebilirim. Jodie Foster (Starling) çok iyi oyunculuk ortaya koyduğunu görüyoruz. Zaten Oscar alarakta bunu tescilledi. Anthony hopkins (Dr. Lecter) Gerilim ve korku filmlerin de etkileyici bir yüzü var. Bu avantajından ötürü rolü çok iyi kavramış. Filmde çok fazla görünmemesine ve oyunculuk gösterecek bir rol olmamasına karşın, Oscar alması enteresan olmuş. Söylediğim gibi, ödülü verenler bu ''yüzden'' etkilenmiş olsa gerek.

Cinderella Man

Yapım Yılı         : 2010
Yönetmen         : Ron Howard
Türü                   : Biyografi, Drama, Roman
Oyuncular           : 
Russell Crowe, Renée Zellweger, Paul Giamatti, Craig Bierko

Filmin Konusu     : 
1930′ların başında Amerikan halkının büyük bölümü gibi onun da şansı tersine döndü.  Bir zamanlar büyük ödüller için dövüşen Braddock kendisini yoksulluğun pençesinde buldu. Kariyeri artık bitmiş gibiydi. Faturalarını ödeyemeyecek hale gelmişti…

Eleştirim             : 
Güzel bir biyografi filmi. Filmde de geçtiği üzere, Damon Runyon'un ''Bütün boks sporu tarihinde James J. Braddock'unkiyle karşılaştırılabilecek bir hayat hikayesi yoktur.'' söylediği gibi, hakikaten bu sözü ne kadar hakkettiğini göreceksiniz filmi izlediğinizde. Filmdeki dövüş sahnelere bayıldığımı söyleyebilirim. Çok başarılı çekimler yakalandığı görüşündeyim. ''The Fighter'' filmide bir biyografi filmiydi. O film de dövüş sahnelerinden çok sporcunun yaşamı ele alınmıştı ve bize çok fazla boks izletme olanağı tanımıyordu. İşte bu film de hem dövüş sahnelerinin, hem de yaşam hikayesinin çok güzel işlendiğini görüyoruz. Kesinlikle izlenmesi ve bilgi edinilmesi gereken bir yaşam hikayesi.